The junkraft

Startsida

Om projektet

Kontakt

Att bygga

Sketches

Samarbete

Samarbete

För att segla säkert över haven krävs mycket pengar. Det är i alla fall den gängse uppfattningen. Båtar är dyra och det behövs mycket utrustning. Nu tycks vi dock ofta glöma att människan seglat säkert över haven i många typer av farkoster, men att dessa försvunnit då de varit för långsamma eller saknat den komfort som moderna människan kräver.

Det går att resa över haven även om man saknar resurser. Om man tänker "utanför lådan" och samarbetar med andra kan en dröm bli verklighet. När många arbetar åt samma håll, med samma vision kan summan bli större än delarna. Och det finns tid och plats för många att delta i resor med "junken" - alla orkar inte vara ombord jämt år ut och in. Det kan bli ett kontinuerligt utbyte av besättning som stannar kortare eller längre tid.

Utöver de som praktiskt arbetar på projektet är det en god idé att söka samarbete med andra delar av samhället där båda parter kan berikas.


Kontiki, 1947 över Stilla havet

Ur projektbeskrivningen:
Byggplatsen ska kunna besökas, en hemsida ska beskriva utvecklingen och bjuda in till samtal och kommentarer. Vi ska kunna ta emot gymnasiepraktikanter, och skolungdomar, kanske kunna sysselsätta skoltrötta. Vi kommer att söka samarbete med sjöfartsmuseer. Hela projektet kommer att dokumenteras av professionella journalister/filmare.

Medlemskap
Den som deltar aktivt i projektet kan söka medlemskap. Till styrelsen kan de söka som har kompetens som behövs för prtojektets genomförande (se syfte).